Tomaatti-appelsiinihillo on herkullinen ja yllättävä yhdistelmä makeaa ja hapanta. Tämä hillo sopii erinomaisesti juustojen seuraksi, paahtoleivälle tai vaikkapa maustamaan erilaisia ruokia. Ohje on helppo ja tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Olin yllättynyt kuinka hyvä kombinaatio on. Tuunaa tarvittaessa limellä tai sitruunalla.
Ensimmäinen erä oli kokeilua joten tein ainoastaan yhden 4,5dl hillopurkillisen ja lisäksi kaadoin loput hyytymään lasiseen astiaan. Hillo ei kauan ehtinyt vanhentua ennen kuin oli syöty pois.
Ainekset:
- 400 g kirsikkatomaatteja
- 200 g kuorittua appelsiinia (noin 2 appelsiinia, ei ole gramman päälle)
- 3,5 dl hillosokeria
- Halutessa limeä tai sitruunaa
Valmistusohjeet:
- Valmistele tomaatit:
- Pese tomaatit ja tarkasta ne vaurioiden varalta. Kirsikkatomaateista ei tarvitse poistaa kantoja tai edes halkaista. Myöhemmässä vaiheessa sauvasekoitin hoitaa homman.
- Valmistele appelsiinit:
- Kuori appelsiinit poistaen myös valkoinen osa mahdollisimman hyvin. Se aiheuttaa kitkeryyttä.
- Leikkaa appelsiinin lohkot pieniksi paloiksi.
- Keitä hilloa:
- Laita tomaatit ja appelsiinipalat kattilaan ja kattila liedelle.
- Surauta sauvasekoittimella seos tasaiseksi
- Lisää joukkoon hillosokeri.
- Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi. Voit tässä vaiheessa surauttaa vielä uudelleen tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi.
- Kaavi vaahto pois pinnalta.
- Anna hillon kiehua miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia.
- Purkitus:
- Kaada valmis hillo puhtaisiin, steriloituihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin.
- Sulje purkit tiiviisti ja anna hillon jäähtyä huoneenlämmössä.
- Säilytä hillo viileässä.
Tämä tomaatti-appelsiinihillo on loistava tapa hyödyntää ylimääräiset tomaatit ja tehdä hieman erilaista hilloa. Ohjeella tulee noin 6dl valmista hilloa. Tein itse keltaisista kirsikkatomaateista joita tällä hetkellä on paljon enemmän kuin tuoreena pystyn kuluttamaan. Täytyy tehdä viikonloppuna toinen erä ja tuunata osa siitä limellä.
Keltaista tomaateista tulee houkuttelevan näköistä hilloa. Taustalla odottaakin omenat vuoroaan muuttua hilloksi.
Sinulla on kyllä mielenkiintoisia ja informatiivisia postauksia. Näitä on kiva lukea!
Kiitos! 🙂