Blumini kukkakaali

Avoin kukkakaali Blumini F1

Posted by

Mikä ihme avoin kukkakaali? Kaupan hevi osastolla on tasan yhtä kukkakaalia jonka jokainen tietää. Viime vuonna törmäsin melko hinnakkaisiin siemeniin, mutta ajattelin koittaa silti kasvattaa Blumini F1 kukkakaalia – ja se kannatti! Blumini F1 on erikoislajike, joka erottuu muista kukkakaaleista useilla erityispiirteillään. Tämä lajike tunnetaan avoimista nupeistaan, pehmeämmästä rakenteestaan ja pidemmistä varsistaan. Blumini F1 on maultaan makeampi ja rakenteeltaan juuri sopivan kiinteä. Maku muistuttaa osittain myös parsaa.

Esikasvatus

  1. Siementen Kylväminen: Aloita esikasvatus sisätiloissa noin 4-6 viikkoa ennen ulos istuttamista. Tänä vuonna aloitin huhtikuun alussa ja itivät huhtikuun ensimmäisen viikon lopulla.
  2. Karaisu: Karaise taimet huolellisesti ennen istutusta ulos. Käytän itse harsotunnelia alkuun.

Istutus

  1. Kasvupaikka: Valitse aurinkoinen kasvupaikka, jossa maaperä on hyvin vettä läpäisevä ja erityisen ravinteikas.
  2. Istutus: Istuta taimet noin 50 cm välein riveihin, joiden riviväli on noin 60 cm.
  3. Hoito: Pidä maaperä tasaisen kosteana ja lannoita säännöllisesti. Seuraa tuholaisia ja tauteja.
  4. Tuholaiset: Kaalikasvit kelpaavat vähän turhan monelle tuholaisella peuroista kaaliperhosiin. Itse käytän tuhohyönteisverkkoa suojana harson poiston jälkeen joka poistaa tämän ongelman.

Sato korjataan kun kukkakaali alkaa hieman avautumaan. Pidän erityisesti pitkien versojen paahtamisesta parsa tyyliin pannulla.

Blumini F1 kukkakaali sato
Blumini kukkakaali sato

Kukkakaalin paahtaminen pannulla on nopea ja maukas tapa valmistaa tämä erityinen lajike. Pannulla paahtaminen korostaa kukkakaalin makeutta ja tuo siihen mukavaa paahteista makua.

Ohjeet paahtamiseen pannulla:

  • Kuumenna iso paistinpannu keskilämmöllä. Pannun tulee olla tarpeeksi suuri, jotta kukkakaalin kukinnot mahtuvat siihen yhteen kerrokseen. Näin varmistetaan tasainen paahtuminen. Löytyykö muurinpohjapannu? Tee isompi satsi kerralla sillä.
  • Lisää oliiviöljy kuumalle pannulle. Varmista, että öljy peittää koko pannun pohjan.
  • Lisää kukkakaalin kukinnot pannulle ja sekoita jotta ne saavat tasaisesti öljyä pintaansa.
  • Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
  • Anna kukkakaalin kukintojen paistua rauhassa noin 3-5 minuuttia, kunnes ne alkavat ruskistua alapuolelta. Älä sekoita niitä liian usein, jotta ne saavat kauniin paahteisen pinnan.
  • Käännä kukinnot ja paahda toista puolta vielä 3-5 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan ruskistuneet ja kypsiä.
Paahdettu kukkakaali ja hampurilainen

Muurinpohjapannulla paahdettua kukkakaalia ja hampurilainen omilla lisukkeilla eli hapankurkku, savustetusta chilistä majoneesi, Black Krim tomaatti ja karamellisoituneita paistettuja sipuleita.

Maustaminen (valinnainen):

  • Lisää pannulle hienonnettua valkosipulia ja jatka paahtamista vielä minuutin ajan, jotta valkosipuli pehmenee ja vapauttaa arominsa.
  • Purista päälle hieman sitruunamehua tuomaan raikkautta.
  • Ripottele halutessasi päälle raastettua parmesaanijuustoa tai tuoreita yrttejä, kuten persiljaa tai timjamia.
  • Älä tee ylikypsäksi! Itse pidän hieman paahteisesta mutta napakaksi paistetusta.

Erikoislajikkeita kuten Blumini F1 ei käytännössä löydy kaupallisista ruokakaupoista. Tämä tekee niiden kotikasvatuksesta erityisen arvokasta itselleni. Kasvattaessa erikoislajikkeita itse saan täysin uusia raaka-aineita kokeiltavaksi. Kyseinen kukkakaali toimii itselläni erityisen hyvin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *