Dark Stripe micro dwarf tomaatti lajike

Tomaatti: Dark Stripe micro dwarf

Posted by

Dark Stripe micro dwarf on mikrokääpiölajike, jonka korkeus on 40-60cm, ja se on tunnettu ainoana multiflora tyyppisenä mikrokääpiölajikkeena. Tomaatit ovat hieman keskikokoa suurempia kirsikkatomaatteja, monivärisiä tummanruskea-punaisia vihreillä raidoilla. Aromi tulisi olla makea, rikas ja tasapainoinen. On raportoitu, että nämä kasvit voivat tuottaa monia 40-60 hedelmän terttuja kauden aikana, kaikki erittäin lyhyessä kasvissa. Jotkut kasvit ovat tunnetusti tuottaneet yli 250 tomaattia.

Kylvin 25.12.2023 kolme siementä, jotka kaikki itivät. Kasvutapa on ollut hyvin vankka, runko paksu ja lehdet tumman vihreitä. Annoin valoa alkuun 100-300ppfd ja kukinnan alettua pyrin pitämään valon määrän korkeimmassa kohdassa noin 600-800ppfd välillä, jonka tulisi antaa riittävästi energiaa sadon tuottamiseen. Olen lannoittanut muutamaan kertaan Puutarhan Kevät kastelulannoitteella ja lisäsin viimeisimmän ruukutuksen yhteydessä kasvualustaan hitaasti liukenevaa Osmocote tyyppistä lannoitetta.

Heti aluksi saattoi huomata että kukkia oli tulossa valtavasti. Kukinta on kestänyt jo useita viikkoja eikä sille näy vielä loppua. Pyrin pölyttämään mahdollisimman tehokkaasti käyttämällä halpaa sähköhammasharjaa kukkien tärisyttämiseen, joka tuntuu saavan siitepölyn tehokkaasti liikkeelle.

Sadoista kukista on alkanut jo muodostumaan useita tomaatteja. Ensimmäinen kukinto näytti olevan lisäksi megabloom, mutta annoin sen muodostaa tomaatin. Otin lisäksi muutaman alimman varkaan ja juurrutin omiksi kasveikseen ja kesäksi on tarkoitus istuttaa näitä isoihin ruukkuihin ja avomaalle suoraan.

Lue: Ensimmäiset maistiaiset

3 comments

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *