Dark Stripe micro dwarf kypsänä sisällä kasvaneena

Vuoden ensimmäiset maistiaiset tomaatista!

Posted by

Ensimmäisen tomaatin tarina: Siemenestä sadoksi 82 päivässä

Tänä vuonna päätin kokeilla jotakin uutta ja kasvattaa sisällä muutaman tomaatin. Valitsin Dark Stripe micro dwarf -lajikkeen, ainoa tunnetun dwarf multiflora-tyypin edustajan. Lajike antaa paitsi runsasta satoa myös visuaalista viehätystä pienen kokonsa ja tummien raidallisten hedelmiensä ansiosta.

Tomaatin kasvatus alkoi idätys lautalla, jonka asetin itämään lämpimään paikkaan. Ensimmäiset vihreät alut kurkistivat maan pinnalle vain muutaman päivän kuluttua. Siementen alkutaival on aina yhtä jännittävä hetki varsinkin aikaisemmista ongelmista valojen kanssa. Sisäkasvatuksessa valon merkitys on korvaamaton. Tomaatit vaativat runsaasti valoa kasvaakseen ja tuottaakseen satoa onnistuneesta. Annoin tomaateille 14-16 tuntia 400-600ppfd valoa päivässä.

Minulle tuntemattomasta syystä usein sisällä kasvatettujen tomaattien ensimmäiset kukat ovat megabloomeja. Kukinto oli suuri ja niiden seurauksena syntynyt tomaatti kooltaan huomattavasti suurempi kuin normaalisti. Kypsyessään tomaatti sai kauniin syvän punaisen värin, jota koristi tummahkot raidat.

Maku

Sisällä kasvaneista tomaateista on tullut toisinaan kokemuksieni mukaan hieman vetisiä ja valjuja joten odotukseni eivät olleet kovin korkealla. Kun ensimmäinen tomaatti vihdoin saavutti täyden kypsyytensä 82 päivän kuluttua kylvöstä, oli aika maistaa. Maku ylitti kaikki alkuperäiset odotukset: se oli täyteläinen, makean ja kirpsakan tasapaino, jossa oli aavistus eräänlaista mausteisuutta jota usein maistaa tummemmista tomaateista. Ensimmäinen tomaatti ei kumminkaan kerro luultavasti koko totuutta ja vaikka pieniä suupaloja koitti pyöritellä mahdollisimman pitkään suussa, ei yksittäisestä tomaatista riittänyt kovin paljoa maisteltavaa. Tomaatin väri myös viipaleina on itseäni miellyttävä tummahkon punainen. Koostumus mehukas ja alla olevasta kuvasta huomaa kuinka mehut kiiltelevät leikkauspinnalla.

Lue: Dark Stripe micro tomaatin esittely

Viipale Dark Stripe micro dwarf -tomaatista

One comment

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *